Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

16 Ian. 2020 / 14:21

Ce spune liderul PAS despre apelul PPDA de a înainta un candidat unic la prezidenţiale

Maia Sandu nu vrea să-şi părăsească partidul pentru a fi un candidat unic, apartinic al dreptei la alegerile prezidenţiale, iar ideea lui Andrei Năstase în acest sens e abstractă, declară liderul PAS, care mai spune că nu va fi nimic dramatic dacă la prezidenţiale vor candida atât preşedintele PPDA, cât şi ea.

„Nu e nimic dramatic aici, atât timp cât avem o campanie civilizată şi nu ne atacăm între noi, pentru că noi ştim cine este adevăratul duşman al cetăţenilor Republicii Moldova. Dacă nu se găseşte altă soluţie şi asta este o opţiune. Argumentul dânşilor a fost că trebuie să fie un candidat unificator, care ar motiva toate partidele de dreata, centru dreapta, cele care împărtăşesc valorile pro-europene, să muncească pentru un singur candidat”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la postul TV N4..

De cealaltă parte, preşedintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, susţine că dacă această iniţiativă nu va avea succes, atunci formaţiunea va fi gata să înainteze propriul candidat la funcţia de preşedinte al ţării.

„Ar fi bine să facem un exerciţiu de consolidare, de coagulare a forţelor democratice, reformatoare din Republica Moldova, astfel încât să putem câştiga, pentru că este important să dăm un semnal în perspectiva prezidenţialelor că avem capacitatea, dacă vreţi să renunţăm la noi şi să susţinem un candidat comun”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Totodată, anterior, preşedintele Igor Dodon a spus că PSRM încă nu a decis cine va fi candidatul pentru alegerile prezidenţiale.

„Cee ce ţine de alegerile prezidenţiale, timp mai este, până pe 8 septembrie, când ar putea fi dat start campaniei electorale pentru prezidenţiale, în caz că Parlamentul va accepta data de 8 noiembrie. PSRM este de asemenea un partid democratic, dar nu va da curs invitaţiei PPDA. Va avea candidatul său, care de asemenea este apolitic”, a precizat, Igor Dodon.

Amintim, că la data de 14 ianuarie curent, PPDA a venit cu un apel către forţele democratice să-şi consolideze eforturile şi să identifice un candidat comun şi neafiliat politic la alegerile prezidenţiale din acest an.

Comentarii