Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

13 Mar. 2019 / 09:24

CEC invită pe cei interesaţi să consulte rezultatele alegerilor din 24 februarie

Cei interesaţi pot consulta rezultatele votării pe fiecare secţie de votare şi circumscripţie electorală constituite în ţară sau peste hotarele ţării. Comisia Electorală Centrală (CEC) a plasat pe pagina cec.md varianta scanată a originalelor proceselor-verbale privind rezultatelor numărării voturilor, întocmite de birourile electorale.

Potrivit unui comunicat al CEC, în cazul în care vor fi depistate divergenţe între variantele deţinute de CEC şi cele eliberate sau făcute publice de către organele electorale inferioare, să se scrie la adresa: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chişinău, MD-2012 sau pe e-mail: info@cec.md.

Procesele-verbale au fost prezentate Comisiei Electorale Centrale de către consiliile electorale, în termen de 48 de ore după închiderea secţiilor de votare. Pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ din anul curent, consiliile electorale şi birourile electorale au întocmit 8768 de procese-verbale. Pe 4 martie, CEC a prezentat Curţii Constituţionale documentele şi materiale necesare confirmării rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019. Ulterior, în cadrul şedinţei din 9 martie, Curtea a confirmat legalitatea alegerilor parlamentare şi a validat mandatele de deputat.

Comentarii