Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Iun. 2019 / 12:53

Co-raportori ai APCE exprimă îngrijorare privind situaţia din Republica Moldova

Co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru monitorizarea Republicii Moldova, Egidijus Vareikis şi Maryvonne Blonden şi-au exprimat „profunda îngrijorare privind situaţia de la moment din ţară”. Totodată, coraportorii APCE au numit noul Guvern format drept unul „complet operaţional”, se menţionează pe pagina instituţiei, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Timp de trei zile, ţara a fost cufundată într-o stare de confuzie juridică şi politică, ca urmare a interpretării de către Curtea Constituţională a termenului limită pentru crearea unui Guvern şi dizolvarea Parlamentului, în timp ce se ajungea la un acord politic, care a condus la formarea unei coaliţii de guvernare şi a unui Guvern complet operaţional”, au declarat co-raportorii APCE.

„Vom aştepta emiterea unui aviz urgent de către Comisia de la Veneţia cu privire la aspectele juridice ale acestor ultime decizii. Între timp, îndemnăm toate forţele politice să manifeste reţinere şi să respecte principiile democratice şi voinţa poporului”, se spune în comunicatul instituţiei.

Comentarii