Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

28 Ian. 2020 / 18:35

Colaborarea cu SUA va fi intensificată

Implementarea reformei justiţiei şi lupta cu corupţia sunt o prioritate pentru actuala guvernare. Este declaraţia preşedintelui ţării, Igor Dodon la întrevederea cu delegaţia Departamentului de Stat al SUA care se află într-o vizită oficială la Chişinău. Igor Dodon a subliniat că aceste obiective majore vor fi realizate consecvent şi transparent, conform unui model acceptat de partenerii externi, societatea civilă, profesioniştii din sistem, precum şi de forţele politice - guvern şi opoziţie. Oficialii au discutat şi despre colaborările bilaterale în mai multe domenii de interes reciproc, inclusiv consolidarea statului de drept şi a bunei guvernări.

„Noi considerăm că Statele unite ale Americii este un partener strategic care ne-a ajutat să implementăm diferite reforme pe parcursul a 28 de ani de independenţă, noi avem o agendă bilaterală foarte consistentă şi vreau să vă asigur că şi din partea instituţiei prezidenţiale şi din partea guvernului noi vom face tot posibilul ca acest parteneriat strategic să fie dezvoltat în continuare”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Pentru ambele părţi dar şi pentru noi este important să fim aici şi să vedem progresul înregistrat de Moldova şi relaţiile aprofundate pe care le aveam în domeniu consolidării justiţiei şi a statului de drept. În cadrul întrevederii am discutat în ceea ce priveşte dialogul strategic între cele două ţări”, a declarat asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Jorgan K. Andrews.

 

Comentarii