Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

30 Iun. 2020 / 08:30

Consiliul Coaliţiei: Salariile medicilor vor creşte cu 60%

Salariile medicilor vor fi majorate cu 30% de la 1 septembrie, cu alte 30% de la 1 ianuarie şi cu 40% în prima jumătate a anului viitor conform unei decizii a Consiliului coaliţiei de guvernare PDM-PSRM.

În urma unei şedinţe la care a participat premierul Ion Chicu şi preşedintele ţării, Igor Dodon, reprezentanţii PDM-PSRM au mai anunţat că urmează să fie lansat programul Prima casă 6, în cadrul căruia angajaţii instituţiilor de forţă vor primi compensaţii de 100% din valoarea locuinţei. Aceasta înseamnă că dobânda va fi achitată integral de către stat pentru poliţişti, militari, angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie, Serviciului de Informaţii şi Securitate sau ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.  În acest scop vor fi alocate din buget 20 milioane de lei.

În acelaşi timp, fracţiunile parlamentare, prim-ministrul şi şeful statului au convenit că în următoarea perioadă Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la buget care să permită creşteri de alocaţii şi pe alte sectoare, cum ar fi infrastructura sau mediul de afaceri.

Fermierii vor primi şi ei ajutor de la stat într-un an complicat după ce PD şi PSRM au convenit asupra majorării cu 100 milioane de lei a fondului de subvenţionare.

Totodată, părţile au discutat şi despre împrumutul de 100 milioane de euro care urmează a fi acordat de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului COVID-19 asupra ţării noastre. Condiţiile de acordare a banilor au fost agreate de Republica Moldova şi Comisia Europeană, aşa că, până la sfârşitul lunii iulie, banii vor ajunge în ţară.

Parlamentarii PD şi PSRM au solicitat Executivului măsuri sporite de protecţie a cetăţenilor împotriva răspândirii Coronavirusului de tip nou şi o gestionare mai atentă a situaţiei din ţară în contextul numărului de cazuri noi apărute zilnic. 

 

Comentarii