Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

15 Apr. 2019 / 11:15

Consiliul Politic al Blocului ACUM se convoacă în şedinţă

Drumuri mai bune pentru chişinăuieni. Autorităţile municipale promit reabilitarea a 11 străzi din capitală până la sfârşitul lunii aprilie şi ale altor 11 până la finele verii. Locuitorii capitalei sunt, însă, neîncrezători că situaţia drumurilor din capitală urmează să se îmbunătăţească în viitorul apropiat, relatează Mesager.

Strada Viaduct este una din arterele care urmează să fie reabilitată până la sfârşitul lunii. Şoferii spun că din cauza gropilor sunt nevoiţi să îşi ţină maşinile mai mult în service-uri decât în trafic.

„Nu fac nimic până acum, de unde să mai facă şi străzile acestea astea-s promisiuni în vânt”, a spus o femeie.

„Mult se promite, da nu prea se efectuează. Se deteriorează automobilele foarte tare din cauza drumurilor”, a declarat o altă femeie.

În reparaţie va intra şi strada Ciuflea. Locuitorii Capitalei sunt însă sceptici faţă de termenele indicate de autorităţi, deşi spun că lipsa marcajelor rutiere le pune în pericol siguranţa.

„Drumurile ca drumurile, da trotuarele până în sfârşit? Văzând schimbările din ultimii cinci ani de când mă aflu în Chişinău nu prea am observat”, a spus un bărbat.

Autorităţile îşi propun să reabiliteze şi străzile Ismail, Calea Ieşilor, Vasile Lupu şi bulevardele Dacia şi Mircea cel Bătrân.  Municipalitatea vrea să reperare  până-n toamnă alte 11 artere din oraş.

„Tot până în toamnă urmează să fie finalizată reparaţia capitală a străzii Creangă. Deci, este vorba de 28 de mii de metri pătraţi de carosabil şi 24 mii de metri pătraţi de trotuar.  Această reparaţie mai include şi înlocuirea corpurilor de iluminat, precum şi modernizarea semafoarelor”, a menţionat şeful Direcţiei Transport Public Chişinău, Octavian Lungu.

În Chişinău sunt peste 900 de străzi care au o lungime totală de peste 670 de kilometri. Anual, Primăria alocă peste 100 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii din oraş.

Comentarii