Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

01 Oct. 2020 / 20:27

Crescătorii individuali de animale ar putea beneficia de subvenţii din partea statului

Oamenii de la sate care cresc animale ar putea beneficia de subvenţii din partea statului şi ar putea fi scutiţi de plata unor impozite. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat astăzi de vicepreşedinta fracţiunii parlamentare a Partidului „Şor" Violeta Ivanov, în cadrul unui briefing, la Parlament. Deputata afirmă că iniţiativa are o mare importantă socială, întrucât, din cauza secetei şi dificultăţilor economice, gospodarii se dezic să mai crească animale, relatează Mesager.

Violeta Ivanov spune că, dacă va fi adoptat, proiectul de lege va contribui la reducerea sărăciei în mediul rural şi la asigurarea cetăţenilor cu produse de calitate şi ecologice.

„Dacă acum de subvenţii de la stat în sectorul zootehnic pot beneficia numai întreprinzătorii mari, adică persoanele fizice sau juridice, noi propunem ca şi cei care cresc animale pe lângă casă să poată beneficia de subvenţii din partea statului. Adică, pledăm pentru reglementarea unui statut special pentru ca crescătorii individuali de animale să se bucure de subvenţii de la stat”, a declarat deputata.

Comentarii