Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol/bizlaw.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

29 Iul. 2020 / 19:20

Deputata PAS Veronica Roşca, acuzată că ar fi admis erori în declaraţia de avere

Deputata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Veronica Roşca ar fi ascuns mai multe venituri şi proprietăţi pe care le deţine. Cel puţin asta afirmă deputatul socialist Grigore Novac, care a depus în acest sens o solicitare către Autoritatea Naţională de Integritate şi Procuratura Generală pentru a verifica declaraţiile de avere şi interese ale Veronicăi Roşca. De cealaltă parte, Veronica Roşca neagă acuzaţiile şi le califică drept calomnii, relatează Mesager.

Într-o postare pe o reţea de socializare, deputatul PSRM Grigore Novac a scris că „Veronica Roşca nu ar fi indicat în declaraţia de avere şi interese un automobil, un apartament, proprietăţi înstrăinate, dar şi faptul că deţine o companie, la care este şi administrator”.

Potrivit lui Novac, acest lucru ar încălca statutul de deputat. „La fel, nu a declarat conform legii faptul că are credit de la o bancă comercială. Deputaţii „curaţi” de la PAS sunt, de fapt, curat-murdari!”, a scris Grigore Novac pe Facebook.

Contactată de Moldova 1, Veronica Roşca a infirmat acuzaţiile şi a spus că nu are nimic de ascuns.

„Toate bunurile mele sunt în declaraţia pentru 2019, absolut tot transparent am făcut. Plus la aceasta, până la calitatea de deputat nu am fost niciodată funcţionar public, nu am avut absolut nimic de ascuns. Soţul meu activează în domeniul privat”, a declarat deputata PAS Veronica Roşca pentru Mesager.

Comentarii