Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

11 Iul. 2019 / 15:20

Deputaţii Partidului Şor se arată nemulţumiţi de respingerea lui Denis Ulanov pentru a fi membru în Comisia privind ancheta fraudei bancare

Fracţiunea parlamentară a Partidului Şor se arată nemulţumită de respingerea candidaturii deputatului Denis Ulanov pentru a fi membru în Comisia privind ancheta fraudei bancare. Pentru că i se impută că ar fi în conflict de interese, Ulanov sugerează că şi deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, ar fi în conflict de interese pentru că a fost consilierul lui Vlad Filat şi a lui Iurie Leancă. În replică, Dumitru Alaiba spune că spre deosebire de Ulanov care îl apăra pe Şor, el a contribuit la spargerea tăcerii autorităţilor privind furtul miliardului, relatează Mesager.

„Am fost respins din cadrul Comisiei privind ancheta furtului bancar pe motiv că aş avea conflict de interese. Da, am fost avocatul lui Ilan Şor până la primirea mandatului de deputat, dar ce atribuţie are asta cu ancheta fraudei bancare? Dar, deputatul Alaiba nu are conflict de interese? El doar a fost consilierul lui Filat, a lui Leancă exact în perioada devalizării celor trei bănci. Ce taină ascunde majoritatea parlamentară? Dacă vă pretindeţi a fi obiectivi, de ce nu ne permiteţi să ne exprimăm opinia privind furtul banilor din sistemul bancar?”, a declarat deputatul Denis Ulanov.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, spune că Denis Ulanov nu poate face parte din comisia de investigare a furtului bancar pentru că a fost avocatul condamnatului Ilan Şor şi că a fost plătit din banii acestuia, ai căror sursă probabil nu l-a interesat.

„Domnule Ulanov, eu nu am furat. În timp ce dumitale îl apărai pe Şor, eu, alături de colegii mei, îmi dedicam toată energia şi capacitatea pentru a sparge tăcerea autorităţilor la subiectul furtului miliardului. Analizând, scriind, vorbind, protestând. Eu nu am furat. Dumitale ai fost plătit din bani cu provenienţă neclară pentru a apăra un escroc. Nu orice avocat ar accepta un aşa contract. Dumitale ai acceptat”, a menţionat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Potrivit lui, în perioada în care Ulanov îl apăra pe Şor, el şi-a dedicat toată energia şi capacitatea pentru a sparge tăcerea autorităţilor la subiectul furtului miliardului, că nu a furat şi nu a fost plătit din bani cu provenienţă neclară pentru a apăra un escroc.

Comentarii