Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

21 Mai 2020 / 13:30

Deputatul Eugeniu Nichiforciuc, testat pozitiv la COVID-19

Deputatul Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la infecţia cu noul Coronavirus. Anunţul a fost făcut de Dumitru Diacov în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului.

„Nichiforciuc m-a anunţat că ieri a depus probele la Coronavirus şi rezultatele sunt pozitive. Ieri a fost la şedinţa fracţiunii, era în mască şi alte atribute, s-a păstrat distanţa. Sper că colegii nu au prins şi ei nevoia asta de Coronavirus. Nu are simptome, dar rezultatul este pozitiv al lui şi al soţiei sale”, a spus Diacov.

În context, preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a venit cu îndemnul ca toţi deputaţii să treacă testul la COVID-19.

„Vin cu propunerea ca toţi deputaţii şi Secretariatul să treacă testul la COVID-19. Nu este nimeni păzit de această infecţie. Eu cred că fiecare deputat are capacitatea să achite acest test”, a spus Zinaida Greceanîi.

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că cel mai bine este ca testele să fie efectuate la sfârşitul săptămânii curente.

„Dacă aţi contactat aproape, fără mască, la mai puţin de un metru şi pe o durată mai mult de 15 minute, dacă se prelevează astăzi testul, rezultatul va fi negativ. Cel mai bine, testele să fie prelevate la sfârşit de săptămână, pentru a avea rezultate relevante”, a menţionat Nicolae Furtună.

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat astăzi în Parlament că toţi deputaţii democraţi trebuie să se autoizoleze imediat, după ce colegul lor de fracţiune a fost testat pozitiv la COVID-19.

Comentarii