Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

10 Aug. 2020 / 18:55

Deputatul Radu Marian, acuzat că ar fi admis neconcordanţe în declaraţia de avere

Deputatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Nichita Ţurcan a depus o sesizare la Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), invocând neconcordanţe în completarea declaraţiei de venit a deputatului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Radu Marian. Nichita Ţurcan susţine că deputatul PAS ar fi declarat mai multe câştiguri din străinătate, lucru incompatibil cu mandatul de deputat. De cealaltă parte, Radu Marian neagă acuzaţiile şi spune că a primit o bursă din partea Guvernului britanic încă în 2017, când încă nu era deputat, relatează Mesager.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul PSRM scrie că, cităm: „în perioada 2017-2018, Radu Marian a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, inclusiv aproape 200 de mii de lei de la Ministerul de Externe al Marii Britanii. Deputatul a anunţat şi venituri de la asociaţii obşteşti. Este de menţionat că mandatul de deputat este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de regulamentul Parlamentului”, se menţionează în postare.

Pe de altă parte, contactat de Moldova 1 pentru o reacţie, deputatul PAS Radu Marian spune că ar fi primit o bursă din partea Guvernului britanic, dar într-o perioadă în care nu deţinea mandatul de deputat.

„Asta a fost în 2017. Eu nici măcar nu eram deputat atunci. Scria despre bunuri imobile. Eu nici nu am declarat nici un bun imobil, pentru că nu îl am. Eu stau la chirie”, a declarat deputatul PAS Radu Marian.

Nu este prima solicitare de acest fel a socialiştilor la adresa deputaţilor PAS. Anterior, deputaţii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alla Darovannaia şi Vladimir Odnostalco au sesizat autorităţile cu privire la neconcordanţele care ar fi fost admise în declaraţiile de avere ale deputaţilor PAS Veronica Roşca, Doina Gherman, Mihai Popşoi şi Petru Frunze. Cei patru resping acuzaţiile şi le califică drept calomnii.

Comentarii