Ştiri

Sursa imaginii: IPN

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

19 Apr. 2019 / 18:34

Două partide politice ar fi dispuse să se alăture Blocului Unirea

Din cinci partide invitate să adere la Blocul Unirea, pentru a participa în comun la viitoarele alegeri locale sau, eventual, şi parlamentare anticipate, trei au răspuns „mai mult pozitiv decât negativ”. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii celor şase entităţi care formează Blocul care se vrea un promotor al unirii Republicii Moldova cu România, relatează Mesager.

Reprezentanţii blocului spun că răspunsuri „mai mult pozitive” au dat Partidul Acţiunea Democratică, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Liberal. Mişcarea Populară Antimafie nu a fost dispusă să accepte invitaţia, Iar Partidul Unităţii Naţionale nu a oferit un răspuns oficial.

„Urmărim exact acelaşi lucru, unificarea forţelor unioniste, fie că este vorba de un bloc unionist, fie de un partid unionist, sensul, ideea, miezul acestei ideologii este aceeaşi, crearea unei singure entităţi politice, care să reprezinte voturile, glasurile unioniştilor în Republica Moldova”, a spus preşedintele Asociaţiei „Unirea-ODIP”, Vlad Bileţchi.  

Sperăm ca tenacitatea noastră şi insistenţa să aibă rezultate până la urmă. Trebuie să recunoaştem că aşteptările tuturor unioniştilor sunt ca să fie într-adevăr o forţă consolidată, pentru care ei să voteze şi să fie siguri”, a spus liderul PNL, Vitalia Pavlicenco.

Reprezentanţii Blocului Unirea aşteaptă în continuare toate forţele unioniste la masa de negocieri.

„Suntem obligaţi toţi cei care suntem aici şi care nu au venit cu noi să transformăm mişcarea noastră într-o forţă politică veritabilă care să reprezinte cu demnitate românii din Basarabia”, a declarat preşedintele partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc.

Blocul „Unirea” a fost constituit în 5 aprilie 2019 prin semnarea unui Protocol de constituire de către reprezentanţii a trei partide şi trei organizaţii civice unioniste.

Comentarii