Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

29 Iun. 2020 / 19:11

Fostă ministră a Sănătăţii, acuzată că ar fi închis mai multe laboratoare

Şaisprezece din 26 de laboratoare medicale de stat ar fi fost închise de fosta ministră a Sănătăţii Ruxanda Glavan. Este declaraţia făcută de deputatul socialist Vladimir Odnostalco, care a publicat pe pagina sa de Facebook şi ordinul semnat de Ruxanda Glavan acum patru ani. Asta, în contextul în care în moţiunea simplă depusă de grupul parlamentar Pro Moldova, una dintre criticile aduse guvernării ar fi anume numărul insuficient de laboratoare. Contactată de Moldova 1, deputata grupului parlamentar Pro Moldova Ruxanda Glavan nu infirmă informaţiile, dar spune că în perioada în care a fost ministră a Sănătăţii a luat decizii doar în beneficiul sistemului de sănătătate, relatează Mesager.

Deputatul Vladimir Odnostalco scrie pe pagina sa de Facebook că autorii moţiunii simple, care a fost înaintată împotriva ministrei Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, şi a politicilor promovate în domeniul sănătăţii, reproşează că există un număr insuficient de laboratoare epidemiologice. Deputatul socialist spune însă că, de fapt, la 25 martie 2016, în calitate de ministru al Sănătăţii, Ruxanda Glavan a ordonat lichidarea a 16 din cele 26 de laboratoare medicale de stat. La fel, Odnostalco afirmă că laboratoarele existente nu sunt dotate corespunzător. 

Pe de altă parte, contactată de Moldova 1, Ruxanda Glavan a menţionat că a ajuns în funcţia de ministră a Sănătăţii pentru că ar fi promovat schimbările necesare în sistem.

„Am ajuns ministră a Sănătăţii nu pentru că eram comodă şi docilă, dar pentru că îmi este cunoscut domeniul şi ştiu ce schimbări sunt necesare. Înţeleg că Vladimir Odnostalco şi colegii săi se pregătesc de moţiunea simplă care, conform Regulamentului Parlamentului, trebuie discutată săptămâna aceasta”, a declarat Ruxanda Glavan.

Amintim că, pe 18 iunie, la şedinţa Parlamentului, deputaţii Pro Moldova au depus o moţiune simplă privind politicile guvernamentale din domeniul sănătăţii publice. Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a menţionat că moţiunea urmează să fie examinată de Direcţia juridică şi dezbătută la Biroul permanent în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Comentarii