Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

05 Dec. 2019 / 16:32

Foştii judecători ai Curţii Constituţionale nu s-au prezentat la audieri în Parlament

Foştii judecători ai Curţii Constituţionale nu s-au prezentat la audierile Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor privind tentativa de puci anticonstituţional, din perioada 7-9 iunie curent, relatează Mesager.

Preşedintele comisiei, Mihai Popşoi, a comunicat astăzi că magistraţii au expediat doar o scrisoare cu explicaţie, unde invocă prevederile Constituţiei, potrivit căreia „judecătorii CC nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile exprimate în exercitarea mandatului, inclusiv nici după exercitarea mandatului”.

„Prezenţa lor la comisia de anchetă în Parlament nu neapărat poate fi interpretată drept tragere la răspundere juridică. Prezenţa la comisia de anchetă era obligatorie. Dumnealor trebuiau să se prezinte şi să ofere deplinătatea informaţiilor pe care le deţin în legătură cu acele evenimente de grea cumpănă pentru ţara noastră. Pentru că asemenea situaţii să nu se mai întâmple, era de bun simţ ca aceşti judecători ai CC să vină şi să explice cum am ajuns în acea situaţie”, a spus Mihai Popşoi, deputat PAS.

Comentarii