Ştiri

Sursa imaginii: captură video:privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

29 Iun. 2020 / 12:49

Fracţiunea Partidului Şor va depune o sesizare la Curtea Constituţională

Fracţiunea Partidului Şor va depune o sesizare la Curtea Constituţională, solicitând verificarea constituţionalităţii articolului 58 din Legea cu privire la supravegerea de stat a sănăţăii publice, în baza căruia activează Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Asta în contextul situaţiei de ieri, când a fost interzisă odihna în parcul de distracţii de la Orhei. Despre aceasta a anunţat în cadrul unui briefing deputatul Denis Ulanov, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Nu a fost şi nu este un program clar în ceea ce priveşte activitatea instituţiilor, precum şi depăşirea crizei cauzate de COVID-19. Intenţia autorităţilor de a închide parcul de distracţii de la Orhei a fost o încălcare a drepturilor cetăţenilor la odihnă. Este paradoxal că la Chişinău se permit distracţiile, au fost deschise: grădina zoologică, parcurile, pieţele, frizeriile, sălile de sport, iar la Orhei nu se permite. La Orhei nu s-au încălcat reguli sanitare. Nu pot exista argumente convingătoare de ce autorităţile s-au comportat în aşa mod. Considerăm ilegală interzicea odihnei la OrheiLand", a declarat Denis Ulanov.

Solicitată de Radio Moldova, Olesea Croitor, reprezentantă a Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a specificat:

„Centrul de Sănătate Publică Orhei informează că a fost efectuat un control, la solicitare, la zona de agrement aferentă lacului municipiului Orhei şi parcului de distracţii pentru copii şi tineret. Au fost întocmite două procese verbale, fiind depistate nereguli şi înaintate măsuri pentru îmbunătăţire, ulterior, emisă decizie de refuz la autorizare”, a specificat Olesea Croitor.

Inspectoratul General de Poliţie a venit cu un comentariu, specificînd că, în pofida restricţiilor impuse de autorităţi şi pe lângă faptul că din 25 mai curent nu dispune de autorizaţie sanitară de funcţionare, parcul de distracţii OrheiLand din oraşul Orhei şi-a continuat activitatea astăzi, expunând riscului sănătatea publică, acţiuni ce contravin legislaţiei Republicii Moldova.

Comentarii