Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

06 Apr. 2020 / 19:52

Fracţiunea PAS din CMC solicită revizuirea bugetului capitalei

Consilierii municipali ai fracţiunii PAS cer convocarea de urgenţă a Consiliului Muncipal Chişinău şi revizuirea bugetului capitalei. Aceştia consideră că achiziţiile neprioritare ar trebui amânate, iar sistemului medical municipal să-i fie alocate 100 de milioane de lei, în condiţiile evoluţiei îngrijorătoare a epidemiei şi creşterea numărului personalului medical infectat, relatează Mesager.

„Bugetul Chişinăului conţine numeroase cheltuieli foarte importante în condiţii normale, însă absolut neprioritare în condiţiile unei crize în care ne aflăm, exemple sunt multe havuzul din Parcul La Izvor, bazinul din cadrul unui liceu, terenuri de joacă, terenuri de sport, terenuri de fotbal, doar valoarea celor enumerate de noi acum se ridică la peste 60 de milioane de lei, însă valoarea reală a cheltuielilor mai puţin prioritare este mult mai mare. Banii publici trebuie direcţionaţi spre investiţii cu impact major”, a declarat Roma Cojuhari, consilier PAS.

PAS cere să fie stopate toate licitaţiile care nu sunt necesare la acest moment şi revizuirea integrală a politicii investiţionale a municipiului Chişinău pentru anii 2020-2021.

Comentarii