Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

14 Noi. 2019 / 12:29

Guvernul în exerciţiu, condus de Maia Sandu - în şedinţă. Care au fost subiectele de pe ordinea de zi

Secretarul general al Guvernului în exerciţiu, Andrei Spânu, a fost eliberat din funcţie în baza propriei cereri de demisie. Decizia a fost luat astăzi în cadrul şedinţei Guvernului. Totodată, alţi doi secretarI de stat de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au demisionat. Este vorba despre Ion Dodon şi Alexandru Voloc.

„Din păcate, statul pierde oameni valoroşi, dar asta este realitatea”, a spus Maia Sandu.

Tot în şedinţa de astăzi, Executivul în exerciţiu a susţinut un proiect de hotărâre care prevede alocarea resurselor suplimentare pentru salarizare în mai multe raioane şi localităţi din ţară.

„Această hotărâre de guvern va asigura salariile pentru lunile octombrie şi noiembrie. Este pentru mai multe raioane şi localităţi. Proiectul prevede repartizarea a 484,1 lei din alocaţiile prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2019 a autorităţilor publice locale la ambele nivele pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de implimentare a legii 270” a precizat Natalia Gavriliţă, ministrul finanţelor în exerciţiu.

După aprobarea deciziilor incluse în ordinea de zi, Maia Sandu a declarat că şedinţa de astăzi ar putea fi ultima. 

„Se pare că asta a fost ultima şedinţă a acestui guvern. Dragi colegi a fost o onoare şi o plăcere să lucrez cu voi. Sunteţi o echipă minunată, vă multumesc ce a-ţi făcut pentru cetăţeni, vă mulţumesc că am reuşit să lucrăm ca o echipă şi vă încurajez să lucrăm în continuare în interesul cetăţenului, pentru că sunt tare multe lucruri pe care trebuie să le facem, astfel încât cetăţenii noştri să ajungă să lucreze într-o ţară a bunăstarii şi într-o ţară în care li se face dreptate” a conchis Maia Sandu.  

Iar, Andrei Năstase, viceprim-ministru, ministru în exerciţiu al MAI, a menţionat că îşi doreşte ca viitorul ministru să nu strice ceea ce a început el.

„Îmi exprim public speranţa că viitorul ministru nu va strica ceea ce s-a realizat şi că nu va accepta ceea ce pare a fi un plan ce urmăreşte reinstaurarea autoritarismului în Republica Moldova. Voi urmări îndeaproape ce se va întâmpla de aici încolo la MAI. Ministerul nu este al lui Dodon – este al oamenilor, şi doar oamenilor trebuie să le slujească” a specificat Andrei Năstase.

Abordată de jurnalişti să comenteze decizia lui Igor Dodon de a-l desemna pe Ion Chicu în calitate de prim-ministru, Maia Sandu a îndemnat funcţionarii publici să nu facă jocul acestuia, relatează Mesager.

„Nişte băieţi nesătui de putere şi avere nu doar că şi-au încălcat propriile promisiuni de a lupta împotriva corupţiei şi de a face viaţa cetăţenilor mai bună, dar se uită în locul cetăţenilor şi mint fără niciun fel de ruşine. Au zis că fac un Guvern tehnocrat apolitic şi încearcă să facă un Guvern care este format aproape în totalitate din consilierii lui Dodon” a spus Maia Sandu.

Amintim că Guvernul Sandu a fost demis din funcţie, luni, 11 noiembrie, în urma unei moţiuni de cenzură, aprobată cu votul deputaţilor din PSRM şi PDM.
 
 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva