Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/dodon.igor1

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

17 Ian. 2020 / 15:18

Igor Dodon a discutat cu Vadim Krasnoselskii despre interdicţia impusă de Tiraspol

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o discuţie telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii despre interdicţiile pe care urmează să le impună Tiraspolul, şoferilor moldoveni. Părţile au convenit să găsească soluţii urgente pentru a nu permite înrăutăţirea situaţiei legate de circulaţia transportului şi eventualele dificultăţi pentru cetăţeni.

„Am stabilit ca instituţiile responsabile să identifice de urgenţă soluţii pentru evitarea unei situaţii de criză. În mod categoric, cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectaţi, iar în rezultatul dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol toate subiectele şi situaţiile dificile vor fi soluţionate”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit unui comunicat al pretinsului minister de interne de la Tiraspol, decizia va fi aplicată până când autorităţile de la Chişinău vor renunţa la interzicerea traversării frontierei de stat a automobilelor înregistrate în stânga Nistrului. În acest context, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea a scris pe pagina sa de pe o reţea de socializare, că această iniţiativă a autorităţilor moldoveneşti este o măsură temporară, de test. 

„Dragilor, vă mulţumesc pentru susţinerea iniţiativei de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislaţiei naţionale. Totodată, rog susţinătorii şi criticii, în egală măsură, să nu uitaţi că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câţi şoferi care călătoresc peste hotarele ţării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuţelor neutre şi cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toţi deţinătorii de autoturisme să intre în legalitate şi să se bucure de libertatea de circulaţie”, a declarat Alexandru Flenchea.

De altă parte, aşa-zisele autorităţi transnistrene, consideră că cerinţele Republicii Moldova sunt o încălcare a acordurilor încheiate între părţi. 

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva