Ştiri

Sursa imaginii: shok.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

12 Mar. 2019 / 15:50

Igor Dodon a promulgat patru legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Preşedintele Igor Dodon a promulgat astăzi patru legi din cele nouă aprobate pe data de 7 martie de Guvern prin asumarea răspunderii în faţa Parlamentului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook Igor Dodon susţine că „legile cu impact social” le-a promulgat în regim de urgenţă.

Este vorba de legea care instituie acordarea unui suport unic în sumă de 600 lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 de lei, legii privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 şi Legii cu privire la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, care prevăd mecanismul de plată a suportului unic.

Totodată a fost promulgată legea care prevede modificarea mecanismului de indexare a pensiilor din sistemul public de pensii şi a legii pentru modificarea Codului muncii, menită să elimine unele lacune legate de salarizarea unor categorii de angajaţi.

De asemenea Igor Dodon a promulgat legea pentru modificarea Legii cu privire la oamenii de creaţie şi la unităţile de creaţie care prevede intensificarea măsurilor de protecţie socială a persoanelor cu merite deosebite faţă de stat, decorate cu „Ordinul Republicii” şi care sunt beneficiari ai indemnizaţiei de merit.

Igor Dodon a precizat că legile cu caracter economic se află încă la etapa de examinare.

Comentarii