Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

14 Feb. 2020 / 19:35

Igor Dodon acuză ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău că ar bloca relaţiile dintre noul Guvern şi Bruxelles

Cel puţin trei-patru ambasadori din ţările Uniunii Europene, acreditaţi în Republica Moldova ar fi dezinformat autorităţile de la Bruxelles, încercând să blocheze unele proiecte în desfăşurare, susţinute de UE. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, care a mai spus, fără a da nume însă, că unii dintre diplomaţi ar promova interesele PAS şi PPDA. Contactaţi de Moldova 1, reprezentanţii celor două formaţiuni declară că afirmaţiile nu ar corespunde realităţii, relatează Moldova 1.

„Unii din ei încearcă să blocheze dialogul noului guvern cu Bruxells-ul. Blochează, dezinformează Bruxellul, dezinformează capitalele europene. Cel puţin 3-4 ambasadori care se ocupă de relaţiile Republicii Moldova cu ţările membre ale UE merg pe la diferite instituţii, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de fapt bani la guvernul ăsta. Dacă dumneavoastră tare sunteţi îndrăgostit de vreun partid politic, că unii dintre voi mi se pare că sunt deja membri ai PAS cu DA. Vreţi să fiţi membri de partid, bine, primiţi probabil cetăţenia Republicii Moldova, faceţi politică, dar eu vă rog să vă ocupaţi de relaţiile de promovare a relaţiilor bilaterale şi nu de imaginea unui partid sau altul”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Reprezentanţii PAS şi PPDA neagă acuzaţiile.

„Să dea vina doar pe el pentru izolarea internaţională în care a revenit Moldova, este ca pe timpul lui Plahotniuc. Este timpul să schimbăm preşedintele şi eu cred că aceasta este singura cale pentru Republica Moldova”, a menţionat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Nicio sută de zile nu a trecut de când există Guvernul Dodon, dar lui îi încurcă toţi acum. Pensionarii că le micşorează indexarea, ambasadorii, opoziţia. Asta este situaţia. În loc să caute variante de a îmbunătăţi situaţia la oameni, el tot timpul caută să se scuze”, a spus vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

În cadrul şedinţei Serviciului de Informaţii şi Securitate, şeful statului a menţionat că anumite forţe din exterior ar încerca destabilizarea situaţiei în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidenţiale care se vor desfăşura în toamnă. Totodată, preşedintele s-a referit şi la ambasadorii Republicii Moldova din statele europene. Acesta i-a îndemnat să se ocupe mai activ de promovarea intereselor ţării. Miercuri, Guvernul a rechemat din funcţie şase ambasadori.

Comentarii