Ştiri

Sursa imaginii: captură video privesc.eu

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

18 Sep. 2020 / 17:55

Igor Dodon, acuzat că ar fi admis ilegalităţi când era ministru al Economiei

Preşedintele Igor Dodon este acuzat că, în perioada în care deţinea funcţia de ministru al Economiei, ar fi admis mai multe ilegalităţi, cum ar fi instituirea monopolului la importul de carne sau vânzarea cu abateri a Hotelului Naţional. Cel puţin asta au afirmat astăzi deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate. Instituţia prezidenţială neagă acuzaţiile şi spune că, acum un an, deputatul Mihai Popşoi era mulţumit că PAS participă la guvernare împreună cu Partidul Socialiştilor, relatează Mesager.

„Igor Dodon, de la o vreme, spune că el e politician de un an de zile. El se face că uită că a fost preşedinte trei ani de zile şi nu a făcut nimic. Cel mai mult Dodon vrea să uite de perioada când era ministru al Economiei. Or, astăzi este o frumoasă aniversare - 14 ani de când Dodon a devenit ministru al Economiei”, a spus Mihai Popşoi, deputat PAS.

Potrivit lui, pe timpul când era ministru Igor Dodon, prin anumite scheme au fost înstrăinate mai multe terenuri şi întreprinderi de stat care cândva erau profitabile.

Contactată de Moldova 1, şefa Serviciului de presă al instituţiei prezidenţiale, Carmena Sterpu, a declarat că: „Un an în urmă, domnul deputat Popşoi era foarte mulţumit de participarea la guvernare cu socialiştii şi cu preşedintele Igor Dodon".

Totodată, şeful statului, Igor Dodon, spune că singura misiune a opoziţiei în ajunul campaniei electorale ar consta în criticarea guvernării fără a oferi soluţii concrete.

„Vreau să vedeţi o diferenţă foarte clară între noi şi toţi ei. Toţi aceştia luptă cu preşedintele Dodon, toţi împreună ei nu au altă agendă. Voi aţi auzit ca ei să vorbească despre altceva? Trebuie să-l dăm jos pe Dodon. Noi ne axăm pe lucruri concrete - salarii, drumuri, ce facem mai departe, cum ajutăm oamenii”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că şeful statului, Igor Dodon, a deţinut funcţia de ministru al Economiei în perioada 2006 - 2008.

Comentarii