Ştiri

Sursa imaginii: protv.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

20 Noi. 2020 / 16:33

Igor Dodon dă asigurări că nu există o coaliţie majoritară în Parlament

În acest moment, în Parlament nu există niciun fel de coaliţie, a declarat preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, în cadrul emisiunii live de vineri. Dodon a declarat că PSRM va discuta despre eventuala creare a coaliţiilor pe termen scurt şi mediu după Anul Nou. De asemenea, Igor Dodon a reiterat că nu va accepta transfugi în fracţiunea PSRM, transmite Mesager.

„Acest lucru l-am menţionat în februarie 2019, după alegerile parlamentare, că fracţiunea PSRM poate să crească doar în mod natural, dar să acceptăm deputaţi din alte fracţiuni, lucrul acesta nu-l vom admite. Cred că acest lucru este corect şi cinstit faţă de cetăţenii noştri”, a spus Igor Dodon.

Preşedintele în exerciţiu a mai spus că varianta ideală în Parlament ar fi o coaliţie  între stânga şi dreapta politică, creată între două partide cu legitimitate sporită în Republica Moldova - PSRM şi PAS.

„Acestea sunt două forţe cu legitimitate sporită. În interesul ţării ar fi bine să existe un dialog şi lucrul acesta l-am propus încă din iulie-august. Ei au refuzat toată etapa aceasta. Vom vedea ce va fi mai departe”, a mai declarat Dodon.

Preşedintele în exerciţiu a reiterat că dacă se vor crea coaliţii în Parlament, acestea se vor forma doar în jurul şi cu participarea PSRM.

Comentarii