Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

11 Sep. 2020 / 17:05

Igor Dodon: În Federaţia Rusă trebuie să fie deschise mai multe secţii de votare

Partenerii occidentali ai Republicii Moldova declară că indiferent de rezultatele scrutinului prezidenţial din acest an, partidele de dreapta oricum vor trebui să formeze o coaliţie cu Partidul Socialiştilor (PSRM). Şeful statului a făcut această declaraţie în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”. Pornind de la premisa unei eventuale coaliţii dintre PSRM şi partidele de dreapta, şeful statului a îndemnat-o pe Maia Sandu, dar şi pe alţi lideri de dreapta, să nu facă declaraţii agresive, care ar produce rupturi iremediabile, relatează Mesager.

„Nimic nu se uită. Şi pe urmă, nu voi, dar alegătorii voştri o să întrebe de ce ai fost aşa de principial? Şi stupid o să arate nu Dodon, dar dumneavoastră atunci când o să veniţi şi o să daţi mâna, o să sărutaţi drapelul, când o să trebuiască să vă numim într-o funcţie sau alta într-o eventuală coaliţie”, a declarat preşedintele.

Igor Dodon a constatat cu regret şi faptul că majoritatea oponenţilor săi şi de pe stânga, şi de pe dreapta nu au un alt mesaj în afară de declaraţii războinice la adresa şefului statului.

„Este o tactică greşită, pentru că cetăţenii aşteaptă soluţii. Oamenii s-au săturat de dat jos pe cineva. Oamenii vor să vadă ce propune fiecare concurent electoral, fiecare candidat la funcţia de preşedinte. Iată voi, stimaţi oponenţi, îl daţi jos pe Dodon, dar ce faceţi mai departe? Iar căutaţi pe cine să mai daţi jos?”, a precizat Igor Dodon.

Preşedintele a mai declarat că va face tot posibilul ca ţara în continuare să aibă un preşedinte responsabil, care să fie alături de oameni. De asemenea, şeful statului a dat asigurări că scrutinul prezidenţial va fi unul corect, iar secţii de votare vor fi deschise atât în vest, cât şi în est.

„Falsificarea pe noi nu ne interesează, dar noi dorim ca să fie secţii de votare şi în est, şi în vest”, a menţionat preşedintele.  

Potrivit lui, în Federaţia Rusă trebuie să fie deschise mai multe secţii de votare decât la alegerile precedente, deoarece acolo sunt mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova decât în toate ţările Uniunii Europene.

Preşedintele a spus că nu va ieşi cu propuneri în vederea amânării alegerilor prezidenţiale, relatează Radio Moldova Actualităţi. Totodată, Igor Dodon a menţionat că până la sfârşitul lunii va lua o decizie dacă se va suspenda sau nu din funcţia de preşedinte al ţării pe timpul campaniei electorale.

Comentarii