Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

22 Mai 2020 / 13:34

Igor Dodon nu-şi va da demisia

Nu-şi va da demisia! Este răspunsul şefului statului la cererile de a renunţa la funcţie, venite din partea unor deputaţi din Parlament. Igor Dodon nu a dat un răspuns clar dacă va participa sau nu la alegerile prezidenţiale, dar spune că intenţia Platformei DA de a crea o comisie pentru a-l suspenda ar avea legătură cu viitoarea campanie electorală, relatează Moldova 1.

Deputaţii Platformei DA au anunţat că, prin intermediul comisiei de anchetă, pe care ar vrea s-o conducă, îşi doresc să facă lumină asupra unor suspiciuni care ar plana asupra averii deţinute de preşedintele Igor Dodon. Fracţiunea PAS a anunţat că va sprijini iniţiativa Platformei DA, în caz că se va ajunge la crearea ei. În replică, Igor Dodon susţine că partidele de dreapta ar merge pe scenarii aplicate de fostul lider al democraţilor Vlad Plahotniuc. 

„Orice procedură de acest fel nu are nicio şansă. Comisii de acestea au mai fost. Vă aduc aminte, cu câţiva ani în urmă, Plahotniuc a făcut comisia „Open Dialog” împotriva Maiei Sandu. Văd că tabăra de dreapta face acelaşi lucru. Cei care iniţiază aceste comisii chiar nu înţeleg că fac jocul lui Plahotniuc? Voi mergeţi exact pe scenariul lui. Nu vreau să cred că cei de la Năstase sunt în contact direct cu Plahotniuc, dar voi faceţi fix ceea ce vrea el. Care-i sensul să ceri demisia preşedintelui, dacă peste cinci luni sunt alegeri prezidenţiale”, a declarat şeful statului.

Igor Dodon spune că ar fi tratat ca un adversar electoral, dar va decide dacă participă sau nu într-o nouă cursă pentru preşedinţie abia peste trei luni.

„Preşedintele nu îşi va da demisia, pot să vă asigur. În ceea ce ţine de participare ,dacă voi participa sau nu, vom decide în septembrie pentru că acum avem alte probleme. Merg în raioane, oamenii mă întreabă despre salarii, pensii, mă întreabă despre secetă, mă întreabă cum o să ajutăm agricultura. Nu-mi este de alegeri acum, alegerile o să vedem mai încolo. Şi cred că nici pe oamenii nu-i interesează acum alegerile”, a declarat Igor Dodon.

Parlamentul a decis că în data de 1 noiembrie 2020, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidenţiale. Proiectul de lege a fost votat de 50 de deputaţi din cei 98 prezenţi la şedinţă.

Comentarii