Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

25 Sep. 2020 / 15:16

Igor Dodon: „Raportul Kroll a fost o pierdere de bani şi de timp”

La baza descoperirii fraudei bancare trebuie să stea nu raportul Kroll, dar investigaţiile procurorilor. În opinia şefului statului, Igor Dodon, exprimată în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, acest raport a fost doar o pierdere de bani şi de timp, transmite Moldova 1.

„Raportul Kroll a fost o pierdere de bani şi de timp. Toţi cei care au fost la guvernare ne-au dus într-o parte de la furtul miliardului. De aceea, nu raportul Kroll trebuie să fie de bază, ci investigaţiile procurorilor”, a declarat preşedintele.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, şeful statului a apreciat activitatea procurorilor din ultimul timp, datorită căreia s-a reuşit recuperarea a jumătate din miliardul furat în 2014. Potrivit preşedintelui, în prezent a început procedura de arestare a activelor şi conturilor beneficiarilor fraudei din afara hotarelor Republicii Moldova.

„Deja au fost întoarse şi sechestrate bunuri, active, mijloace băneşti în valoare de 6,3 miliarde, practic jumătate din miliardul furat în 2014 şi aceasta doar din sursele interne”, a mai spus Igor Dodon.

În acelaşi timp, şeful statului s-a referit şi la campania electorală, menţionând că va desfăşura o campanie bazată pe propunerea unor soluţii pentru nevoile oamenilor şi a reiterat că nu va enunţa numele niciunui contracandidat.

Comentarii