Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

30 Noi. 2019 / 12:51

Igor Dodon: România tot timpul a fost partener credibil al Moldovei

România a fost întotdeauna un partener credibil, inclusiv în tot ceea ce ţine de parcursul nostru de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE). Declaraţia a fost făcuta de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la recepţia organizată aseară cu ocazia Zilei Naţionale a României, care va fi marcată pe 1 decembrie. Şeful statului a mulţumit pentru proiectele de infrastructură realizate cu suportul statului român şi şi-a exprimat speranţa că omologul său, Klaus Iohannis, care a obţinut recent cel de-al doilea mandat, va întreprinde una dintre primele sale vizite la Chişinău, relatează Moldova 1.

„Am deosebita onoare să felicit statul român, fraţii noştri de peste Prut cu această sărbătoare - Ziua Naţională a României. Împreună am trecut peste diferite etape, având şi etape de istorie comună, împreună am trecut provocări diferite. Eu vreau să mulţumesc statului român, primul stat care a recunoscut Independenţa Republicii Moldova,  ca stat suveran şi independent”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a menţionat faptul că România este partenerul comercial nr. 1 al ţării noastre, devenind cea mai mare piaţă de desfacere pentru vinurile moldoveneşti, dar şi desfăşurarea cu succes a proiectelor din domeniul social.

„Vreau în mod special să mulţumesc pentru acel suport în reparaţia a 900 de grădiniţe, inclusiv grădiniţa din satul meu unde am fost la deschidere împreună cu ambasadorul. Vreau să mulţumesc pentru proiectele de infrastructură care au fost lansate de guvernele precedente şi sunt ferm convins că vor fi continuate şi de guvernul actual. Vreau totodată să utilizez această oportunitate să-l felicit pe preşedintele Iohannis cu victoria sa de duminica trecută, din numele cetăţenilor Republicii Moldova. Stimate preşedinte, reiterez că victoria Dumneavoastră este importantă şi pentru Moldova, deoarece România tot timpul a fost un partener credibil, inclusiv în tot ceea ce ţine de parcursul nostru de implementarea Acordului de Asociere cu UE”, a precizat preşedintele Igor Dodon.  

De Ziua Naţională a României, un contingent al Armatei Naţionale va participa la Parada militară de la Bucureşti, alături de peste 500 de militari din 20 de ţări. Militarii din Compania Gărzii de Onoare defilează la Parada militară din România începând cu anul 2014.

Comentarii

Ultimele Ştiri

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 13:00

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Vezi arhiva