Ştiri

Sursa imaginii: tribuna.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

29 Noi. 2019 / 18:22

Igor Munteanu despre realizările şi restanţele Comisiei Economie, Buget şi Finanţe

Comisia Economie, Buget şi Finanţe şi-a îndeplinit onorabil competenţele. Afirmaţia aparţine deputatului Igor Munteanu, care a prezentat raportul de activitate pentru cele 5 luni în care a adminsitrat structura, transmite Mesager.

Potrivit lui, Igor Munteanu, în timpul mandatului său în calitate de preşedinte, Comisia Economie, Buget şi Finanţe, s-a întrunit în 19 şedinţe, unde au fost prezentate 53 de rapoarte, a elaborat 14 proiecte de legi, a avizat alte 32 de proiecte şi a adoptat 6 decizii de competenţa Comisiei. Printre realizările comisiei, Igor Munteanu a enumerat adoptarea legii rectificărilor la Bugetul de Stat, politica fiscală, modificarea Codului Fiscal în scopul excluderii magazinelor de tip Duty-free în Transnistria şi în regimul vamal la intrarea în Republica Moldova.

„Am susţinut cauza a aproximativ 16 mii de patentă care se bucură de regim simplificat fiscal de stat şi care continuă să lupte pentru supraveţuirea familiilor în condiiţile unor presiuni de excludere a patentelor. Esenţial a fost şi decizia de lichidare a Duty-free-urilor din Trnasnistria. Am susţinut politica fiscală a Guvernului Sandu ca precondiţie a deblocării asistenţei externe pentru Republica Moldova”, susţine Igor Munteanu.

El a punctat şi câteva subiecte pe care Comisia nu a reuşit să le rezolve în 5 luni de activitate, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Cel mai mare regret este faptul că nu am reuşit să rezolvăm gravele probleme din mediul de afaceri private, iar demonopolizarea economiei naţionale s-a blocat exact la cel mai critic punct al său. Nu am reuşit să adoptăm proiectele de lege cu privire la veterani, restituirea activităţilor notariale către Autorităţile Publice Locale, nu am reuşit să adoptăm în a doua lectură, proiectul legat de offshorizare şi la Legea finanţelor publice locale ne-am ciocnit în comisie cu un boicot organizat din partea câtorva fracţiuni, care au format în acest moment o coaliţie politică. Nu am reuşit să oferim localităţilor din Dubăsari o zonă conectată la Zona Economică Liberă Bălţi”, a specificat Igor Munteanu.

Astăzi, 29 noiembrie, prin votul majorităţii deputaţilor, 29 noiembrie a fost schimbată componenţa nominală a unor comisii parlamentare. Astfel, preşedintele Comisiei Economie, Buget şi Finanţe a devenit deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, iar deputatului Blocului ACUM, Igor Munteanu, i-a revenit funcţia de preşedinte al Comisiei de Control al Finaţelor Publice.

Comentarii

Ultimele Ştiri

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 13:40

31 mai: Ziua mondială fără tutun

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Vezi arhiva