Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

14 Iul. 2020 / 17:14

Legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, publicate în Monitorul Oficial

Cele patru legi pentru care Cabinetul de miniştri şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului au fost publicate în numărul de astăzi, 14 iulie, al Monitorului Oficial. Pachetul de documente promulgate ieri, 13 iulie, de şeful statului prevede majorarea salariilor personalului medical în câteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% - începând cu 1 ianuarie 2021 şi cu 40% - în prima jumătate a anului viitor, relatează Mesager.

De asemenea, beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat de până la 3.000 de lei vor primi de un suport unic în sumă de 700 de lei. Agenţii economici vor beneficia de subvenţii din partea statului prin majorarea alocaţiilor pentru: fondul naţional de dezvoltare a agriculturii cu 100 mln de lei, fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii cu 50 mln de lei.

Pentru dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere, Guvernul va aloca 50 mln de lei. Totodată, pentru programul de stat „Prima casă” - 20 mln de lei.

Comentarii