Ştiri

Sursa imaginii: anticoruptie.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

20 Ian. 2020 / 15:14

Legislativul intenţionează să-l lipsească pe Ilan Shor de orice plăţi salariale şi indemnizaţii în activitatea sa parlamentară

Legislativul intenţionează să-l lipsească pe Ilan Shor de orice plăţi salariale şi indemnizaţii în activitatea sa parlamentară. Demersul privind evaluarea activităţii deputatului a fost expediat Comisiei juridice, numiri şi imunităţi care va examina subiectul în cadrul şedinţei din 22 ianuarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit documentului, Biroul Permanent a constatat lipsa lui Ilan Shor de la şedinţele Parlamentului şi a comisiilor parlamentare, începând cu luna iunie 2019.  

De precizat că acum Ilan Shor ridică lunar un salariu de doar 25% din activitatea sa de deputat. Acest lucru este menţionat în Regulamentul Parlamentului care prevede că „absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 4 şi mai multe şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancţionează cu pierderea a 75% din salariu şi din alte îndemnizaţii pentru luna următoare”.

Comentarii