Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

21 Ian. 2020 / 13:12

Liderul PPDA a pregătit un denunţ împotriva preşedintelui ţării

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a pregătit un denunţ la Procuratură împotriva preşedintelui Igor Dodon pentru îmbogăţire ilicită. Anunţul a fost făcut de prim-vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, pe pagina sa de pe facebook.

De asemenea, el a anunţat că a expediat un demers, prin care cere Autorităţii Naţionale de Integritate şi Serviciului Fiscal de Stat să verifice dacă cheltuielile, preşedintelui ţării, Igor Dodon, concid cu veniturile familei acestuia.

„Azi am expediat către Autoritatea Naţională de Integritate şi Serviciul Fiscal de Stat un demers, în care cer autosesizarea acestor instituţii şi verificarea cheltuielilor lui Igor Dodon pentru toate vacanţele de lux, raportate la declaraţiile de venit ale familiei acestuia. Să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal şi să fie constatate circumstanţele evaziunii fiscale de proporţii deosebite”, a scris Slusari.

Anterior, şeful statului, a menţionat că niciodată nu a depăşit veniturile şi, respectiv, fiind persoană publică, mereu a fost verificat.

„Aici nu este vreo problemă. Dacă sunt anumite întrebări, sunt organe la care se pot adresa. Eu ştiu că nu am încălcat nimic” a specificat Igor Dodon.

Amintim, că săptămâna trecută, în presă au apărut mai multe informaţii şi poze cu şeful statului şi familia lui, din vacanţele pe care le-a avut în ultimii 10 ani.

Comentarii