Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

12 Iun. 2019 / 13:15

Criza poate fi depăşită pe cale paşnică, opinii

Partidul Acţiune şi Solidaritate este de părere că situaţia de criză poate fi depăşită pe cale paşnică. Pentru aceasta este necesar ca Partidul Democrat să se conformeze legilor adoptate de majoritatea parlamentară, PSRM şi Blocul ACUM, prin care a format noul Guvern şi să permită accesul în instituţiile statului noilor miniştri aleşi. Afirmaţia a fost făcută în cadrul emisiunii Loc de Dialog de la Radio Moldova de deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Dan Perciun.

„Guvernul este gata pentru dialog, dar pentru asta trebuie îndeplinite câteva precondiţii. În primul rând acele persoane care au fost aduse în faţa instituţiilor de stat cu scopul de a le bloca să plece de acolo. După care este normal ca fostul Guvern Filip să recunoască deciziile partenerilor internaţionali, să recunoască că s-a format o nouă putere, să transfere paşnic puterea după care poate ave aloc acest dialog”, a spus deputatul Dan Perciun.

 La rândul său, reprezentantul Partidului Democrat, Sergiu Sârbu, a specificat că au invitat PSRM şi Blocul ACUM la dialog, dar aceştia nu au dat curs invitaţiei. Astfel, continuă situaţia de criză. Parlamentul nu este funcţional şi nu pot fi adoptate legi foarte importante, cum ar fi cele referitoare la rectificarea bugetului pentru anul 2019 şi  aprobarea bugetului pentru anul 2020.

„Discuţiile au fost respinse cu regret. La aceste discuţii am vrut să le spunem dragilor colegi să găsim o soluţie. Parlamentul este dizolvat, au fost anunţat alegeri anticipate, să venim în data de şase septembrie şi alegătorii să ne judece”, a spus Sergiu Sârbu.

 La rândul său, deputatul din partea PSRM, Grigore Novac, a declarat că Legislativul are o agendă foarte plină, şedinţele se organizează cu regularitate  şi până la sfârşitul lunii iulie, când, conform actelor normative, se încheie sesiunea de primăvară-vară  vor fi adoptate mai multe legi.

„Poate să convoace Biroul Permanent, el este cel care decide, îi invităm pe domnii democraţi să vină, să asiste la dezbateri. Avem o agendă foarte încărcată, deoarece trebuie de reparat gafele imense ale PDM din ultimii ani”, a spus Grigore Novac.

Comentarii