Ştiri

Sursa imaginii: zdg.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

30 Sep. 2020 / 12:31

MAI a făcut mai multe demersuri privind căutarea şi extrădarea lui Vladimir Plahotniuc

Ministerul Afacerilor Interne declară, într-un comunicat de presă, că a făcut mai multe demersuri privind căutarea şi extrădarea fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Instituţia spune că a a avut mai multe solicitări oficiale pe filiera bilaterală către SUA, România şi Turcia, pentru a verifica unele informaţii recepţionate din diferite surse. Astfel, s-a aflat că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA şi a traversat frontiera cu Turcia şi România. Biroul Interpol de la Chişinău a expediat încă un demers oficial şi aşteaptă un răspuns din partea instituţiilor abilitate din Turcia dacă Vlad Plahotniuc a părăsit sau nu această ţară, informează Moldova 1.

Într-un comunicat de presă difuzat astăzi, reprezentaţii MAI spun că pentru a nu împiedica acţiunile de identificare şi reţinere a fost necesar ca aceste date să nu apară în spaţiul public.

„Din cauza unor declaraţii ale politicienilor şi a informaţiilor apărute în mass-media, acţiunile instituţiilor de drept din ţara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare. Menţionăm că scurgerile de informaţii în presă şi declaraţiile unor politicieni la acest subiect ar putea afecta grav procedurile de extrădare şi pune în pericol atragerea la răspundere a persoanelor condamnate care se ascund în afara ţării", se arată în mesajul MAI.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, politicianul şi primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat în spaţiul public despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia, unde s-ar fi găsit şi în acel moment.

Comentarii