Ştiri

Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

21 Ian. 2020 / 16:36

MAI a trimis repetat Interpol-ului o cerere de dare în căutare internaţională a fostului lider PDM

Dosarul lui Vlad Plahotniuc este în proces de examinare în cadrul Interpol. După ce săptămâna trecută, Plahotniuc şi toţi membrii familiei sale au fost adăugaţi în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul SUA, Ministerul Afacerilor Interne a trimis repetat Interpol-ului o cerere de dare în căutare internaţională a fostului lider PDM. Anunţul a fost făcut de şeful statului Igor Dodon la Şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, relatează Mesager.

„După ce a venit această informaţie din Statele Unite, noi am solicitat repetat, ca Ministerul de Interne să se adreseze la Interpol. Ştiu că acum sunt în dialog. Ce ţine de a doua filieră, sunt relaţiile bilaterale, unde noi am solicitat detalii. Suntem în contact permanent cu partenerii  din SUA. Scopul este să-l depistăm şi să-l aducem acasă”, a declarat şeful statului, Igor Dodon.

Tot, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate au fost discutată situaţia criminogenă din ţară. Potrivit preşedintelui, Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte un plan de acţiuni care ar urma să micşoreze rata criminalităţii din ţara noastră.

Comentarii