Ştiri

Sursa imaginii: ziarulnational.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

25 Feb. 2020 / 17:57

Maia Sandu îl invită la o dezbatere publică pe şeful statului. Cum îi răspunde Igor Dodon

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, l-a invitat pe preşedintele ţării, Igor Dodon, la o dezbatere televizată la Moldova 1. Provocarea a fost lansată de Sandu, după ce astăzi, a prezentat raportul alternativ al celor 100 de zile de la învestirea „Guvernului Chicu", transmite Mesager.

„ Dacă preşedintele Dodon nu este de acord cu evaluarea noastră şi dacă nu are teamă, îl invit să mergem la o dezbatere publică  la televiziunea naţională, Moldova 1, pentru ca să discutăm şi să înţeleagă oamenii din prima sursă ce se întâmplă cu adevărat în ţară”, a menţionat Maia Sandu.

În replică, şeful statului, Igor Dodon a dat de înţeles că nu va accepta invitaţia preşedintelui PAS, argumentând  că nu este în campania electorală.

„Doamna Maia Sandu prea repede a intrat în campania prezidenţială. Atunci când vor fi alegeri prezidenţiale vor fi dezbateri cu cei care vor candida la funcţia de preşedinte. Eu nu sunt candidat la funcţia de preşedinte”, a declarat Igor Dodon.
PAS a venit astăzi cu critici dure la adresa Guvernului condus de Ion Chicu, numindu-l „Guvernul lui Dodon”. PAS consideră că actualul Guvern lucrează împotriva cetăţenilor, nu îşi doreşte o reformă a justiţiei şi promovează o politică externă dezechilibrată.  

Amintim că premierul Ion Chicu a venit, săptămâna trecută, la şedinţa în plen a Legislativului cu un raport privind 100 de zile de activitate, însă nu a ajuns să-l prezinte deputaţilor. Opoziţia a blocat tribuna Parlamentului, în consecinţă, Ion Chicu a prezentat un rezumat al raportului în faţa presei.

Comentarii