Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Noi. 2019 / 13:24

Maia Sandu: Rămânem încrezători şi vom lupta până la capăt

Deputaţilor din PDM şi PSRM le-a fost frică de reforma justiţiei şi astfel au decis să pună capăt prin demisia Guvernului - asta a declarat Maia Sandu după şedinţa de astăzi a Parlamentului în care a fost votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

„A existat o speranţă că totuşi se vor găsi şi deputaţi responsabili în rândul acestor două partide. Nu a fost o surpriză. Am văzut că deputaţilor le-a fost frică de reforma justiţiei şi au decis să pună capăt prin demisia Guvernului. Să îşi asume responsabilitate cei care au provocat această demisie”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai spus că va continua să lupte pentru o reformă a justiţiei, menţionând că fără o justiţie independentă nu poate fi o guvernare bună.

„Atât timp cât reforma justiţiei nu i-a vizat pe cei din PSRM, a fost pericolul să existe oameni în această listă scurtă care să nu fie controlaţi de Dodon, atunci ei s-au simţit într-o situaţie de risc. Noi vom continua să luptăm. Acum trebuie să scăpăm de următoarea urgie care se conturează şi încearcă să captureze instituţiile statului”, a explicat Maia Sandu.

Imediat după ce moţiunea de cenzură a fost votată în Parlament cu votul PDM şi PSRM, Maia Sandu a ieşit în faţa mulţimii de oameni care au venit să protesteze în faţa Parlamentului în semn de susţinere a Guvernului condus de Maia Sandu.

„Cel mai important lucru este să nu ne lăsăm deznădăjduiţi, să nu ne pierdem încrederea. Trebuie să rămânem încrezători în propria noastră forţă. Eu vă mulţumesc tare mult, noi rămânem încrezători şi o să luptăm până la capăt. Vă rog să nu vă lăsaţi descurajaţi. Era clar că mai devreme ori mai târziu îşi vor arăta arama pe faţă, dar asta e realitatea, ne asumăm şi mergem înainte pentru că adevărul este de partea noastră”, a spus Maia Sandu.

Menţionăm că astăzi, 12 noiembrie, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu, depusă de către Partidul Socialiştilor, a fost susţinută în Parlament cu o majoritate de voturi, după mai multe ore de dezbateri. Astfel, Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură cu 63 de voturi. 

Comentarii