Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

19 Iul. 2019 / 09:30

Membrii CEC se reunesc în noua componenţă, vor alege preşedintele instituţiei

Membrii Comisiei Electorale Centrale se reunesc în şedinţă pentru a alege preşedintele şi vicepreşedintele instituţiei electorale. Tot astăzi CEC va stabili numărul de mandate de consilier local pentru alegerile locale generale din data de 20 octombrie 2019. Informaţia a fost confirmată pentru Radio Moldova Actualităţi de secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae.

„Avem de discutat câteva subiecte. Desigur, unul din cele mai importante ar fi alegerea preşedintelui şi a vicepreşedintelui Comisiei Electorale Centrale, după care membrii CEC se vor expune cu privire la numărul de mandate pentru consilier local pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Această procedură se face de fiecare dată, CEC constată acest lucru în baza datelor prezentate de BNS. CEC stabileşte numărul de mandate de consilier pentru fiecare consiliu local de nivelul I, II – aceasta este prevăzut în legislaţia cu privire la legislaţia publică locală, iar pentru municipiul Chişinău acest lucru este expres prevăzut, este un număr fix de 51 de consilieri, în rest pe localităţi CEC trebuie să stabilească”, a declarat Veaceslav Agrigoroae

Aceasta este prima întrunire în noua componenţă după ce Parlamentul a numit în funcţie trei membri noi.

Amintim că anterior preşedintele CEC, Alina Russu, vicepreşedintele Rodica Ciubotaru şi membrul Comisiei, Iurie Ciocan au demisionat.

Comentarii