Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

08 Noi. 2019 / 18:26

Ministra Justiţiei: Guvernul Sandu este singurul Executiv care îşi doreşte o reformă adevărată în justiţie

Ministra Justiţiei, Olesea Stamate, susţine că Guvernul Sandu este singurul Executiv care îşi doreşte o reformă adevărată în justiţie. Ministra Justiţiei Olesea Stamate a precizat că proiectul propus de Maia Sandu nu e diferit de ceea ce a semnat coaliţia de guvernare în luna septembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Dacă colegii socialişti consideră că proiectul de lege este neconstituţional, am o întrebare către ei, cum au votat ei proiectul de lege în septembrie, care este similar cu cel pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Mecanismul nu se schimbă aproape deloc. În locul Ministerului Justiţiei propune CSP-ului candidaţi prim-ministrul. După mine schimbarea nu este esenţială şi nu diferă. Dacă ei au votat acest proiect neconstituţional, atunci să îşi asume responsabilitate. Acest Guvern este probabil primul care îşi doreşte o reformă adevărată şi profundă în justiţie. Aş vrea ca în cazul în care vine alt Guvern să continue reformele în justiţie”, a declarat ministra Olesea Stamate.  

Precizăm că deputaţii s-au întrunit astăzi în şedinţă. Pe ordinea de zi a fost un singur subiect: adresarea prim-ministrului Maia Sandu, care pe 6 noiembrie curent şi-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. PSRM a anunţat despre depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. În termen de trei zile Parlamentul urmează să examineze moţiunea de cenzură. 

Comentarii