Ştiri

Sursa imaginii: mfa.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Feb. 2019 / 19:45

Moldova poate miza oricând pe susţinerea Ungariei, declaraţie

Republica Moldova poate miza oricând pe susţinerea Ungariei. Asigurarea vine din partea ministrului Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită la Chişinău. Oficialul a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi. Cei doi oficiali au discutat perspectivele cooperării bilaterale dintre cele două state, valorificarea potenţialului economic şi cooperarea în plan regional, relatează Mesager.

Ministrul de Externe din Ungaria a menţionat că parteneriatul bilateral dintre cele două state este în proces de extindere şi a punctat că Republica Moldova poate miza oricând pe susţinerea Ungariei.

„Pentru a putea profita pe deplin de acordul de parteneriat, recent am început şi o cooperare mai strânsă în domeniul educaţiei şi ne bucurăm de faptul că anul trecut, în septembrie, 30 de studenţi moldoveni şi-au început studiile în Ungaria. Moldova poate conta şi în viitor pe Ungaria în acest proces de integrare europeană”, a menţionat Péter Szijjártó.

„În Republica Moldova activează peste 50 de întreprinderi cu capital din Ungaria, iar Ungaria ocupă un loc important după volumul investiţiilor în Republica Moldova”, a declarat Tudor Ulianovschi.

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria va avea mai multe întrevederi bilaterale cu preşedintele Legislativului, Andrian Candu şi şeful Executivului, Pavel Filip.

Tot astăzi ministrul a avut o întrevedere şi cu preşedintele Igor Dodon. Potrivit preşedintelui, în cadrul discuţiilor au făcut schimb de opinii pe marginea dezvoltării dialogului bilateral în domeniile de interes comun, dar şi cu privire la situaţia politică internă şi externă.

Precizăm că ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria a venit astăzi, 12 februarie, la Chişinău

Comentarii