Ştiri

Sursa imaginii: tribuna.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

07 Dec. 2019 / 17:28

Octavian Ţîcu este noul preşedinte al PUN

Deputatul Octavian Ţîcu este noul preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN). Decizia a fost luată în cadrul celui de-al doilea congresului extraordinar al formaţiunii. Anatol Şalaru a fost ales în funcţia de secretar general al partidului, relatează Mesager.

„Noi nu pasăm României responsabilitatea pentru problemele din Moldova, nu aşteptăm DNA să vină să ne facă ordine şi ne asumăm un program de guvernare pe care sperăm foarte mult să-l punem în aplicare cât de curând prin accederea în Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova. Asta este noua faţă a românilor şi a unionismului din Republica Moldova”, a declarat Octavian Ţîcu.

„PUN a luat naştere pentru a oferi celor care îmbrăţişează pe deplin idealul reunificări. Am văzut rolul nostru nu ca duşmani ai formaţiunilor pro-europene, ci complementare acestor partide, deoarece apropierea de UE este şi apropierea de România, deşi noi considerăm că este firească reunificarea cu ţara mamă”, a menţionat Anatol Şalaru.

„Să nu vă fie teamă să vorbiţi despre unire, să nu vă fie teamă să duceţi mai departe acest ideal. Este o obligaţie pe care o avem, de reîntregire a ţării, nu este ideal mai valoros, mai  frumos”, a punctat Ioan Constantin, secretar al Partidului Mişcarea Populară din România.

PUN a fost creat în februarie 2016. Formaţiunea promovează reunificarea Republicii Moldova cu România. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este liderul de onoare al partidului.

Comentarii