Ştiri

Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

27 Iun. 2019 / 09:12

Parlamentul României a adoptat o declaraţie de susţinere a noului Guvern de la Chişinău

Parlamentul României a adoptat o declaraţie de susţinere a noului Guvern de la Chişinău în frunte cu Maia Sandu şi privind angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova. Documentul a fost adoptat de Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului României cu majoritate de voturi, transmite IPN.

Parlamentul României încurajează întreaga clasă politică din Republica Moldova să semneze o declaraţie privind angajamentul ferm faţă de un parcurs european ireversibil al ţării, precum şi faţă de reformele necesare îndeplinirii acestui scop. În document se solicită Guvernului României intensificarea eforturilor pentru stabilirea deplină a colaborării dintre Moldova şi UE şi mobilizarea tuturor măsurilor de sprijin, inclusiv financiar, pentru susţinerea Guvernului moldovenesc în procesul de reformă şi a aplicării agendei politice şi de asociere la UE.

Parlamentul României prin acest document se angajează să intensifice dialogul interparlamentar în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova.

Maia Sandu a anunţat că prima sa vizită oficială o va face pe 2 iulie, la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui României Klaus Iohannis.

 

Comentarii