Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

08 Apr. 2020 / 17:30

Partidele politice se solidarizează în combaterea pandemiei de COVID-19

Partidele se solidarizează în combaterea pandemiei COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. Mai multe formaţiuni politice au lansat campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta sistemul medical de la noi din ţară, relatează Mesager.

Democraţii îşi propun să colecteze fonduri prin intermediul platformei online sprijina.md. Ulterior, banii vor fi transferaţi sistemului de sănătate. Totodată, PDM intenţionează să distribuie produse alimentare persoanelor vulnerabile.

„Începând cu ziua de astăzi noi cei din PDM vom lansa un şir de acţiuni, vom colecta şi contribui la asigurarea cu echipament şi dispozitive, măşti, halate, salopete asistenţilor medicali, doctorilor, medicilor de familie din sate, dar şi a spitalelor raioanele care au lipsă”, a declarat Elena Bacalu, deputat PDM.

Într-un comunicat de presă, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) anunţă că timp de o săptămână de la iniţierea Fondului Solidarităţii, s-a reuşit colectarea a 146 mii lei de la peste 60 donatori. PAS a livrat echipamente de protecţie către spitalele raionale din Glodeni, Făleşti, Căuşeni, Anenii Noi, Străşeni, Hînceşti, Soroca şi Spitalul clinic de boli infecţioase „Toma Ciorbă" din Chişinău", iar de la începutul crizei, PAS a alocat peste 545 de mii de lei pentru combaterea COVID-19.

Anterior, deputaţii socialişti au donat un salariu pentru o lună în fondul de combatere a virsului de tip nou, iar suma totală transferată este de peste un milion de lei.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, aleşii poporului din partea PPDA şi Partidul Şor au donat o zi de muncă, iar deputatul independent Alexandru Oleinic - peste 14 mii de lei.

Comentarii