Ştiri

Sursa imaginii: captură video privesc.eu

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

28 Iun. 2020 / 18:42

Partidul Unităţii Naţionale a lansat campania „Săptămâna memoriei”

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) a organizat un flashmob cu sloganul „Noi nu uităm" în faţa monumentului deportărilor staliniste din scuarul Gării Feroviare din Chişinău în cadrul căruia a lansat campania „Săptămâna memoriei". Potrivit organizatorilor, campania are ca scop comemorarea evenimentelor istorice din lunile iunie-iulie, relatează Mesager.

„Pe parcursul acestei săptămâni, din 28 iunie până în şase iulie, ne vom afla în mai multe localităţi ale Republicii Moldova, vom consemna la memoriale, la cimitire şi la monumentele instalate în memoria victimelor represiunilor şi a soldaţilor români căzuţi pentru eliberarea Basarabiei. Prin aceasta dorim să aducem un omagiu tuturor celor care în perioada ocupaţiei sovietice au avut de suferit. Toate aceste evenimente se află într-o relaţie de cauzalitate, de reciprocitate, iar începutul acestor evenimente tragice în istoria noastră este data de 28 iunie 1940, care a consemnat cedarea Basarabiei de către România către Uniunea Sovietică”, a declarat Octavian Ţîcu, preşedintele PUN.

Reprezentantii PUN au anunţat că în această campanie cetăţenii Republcii Moldova şi ai României care au avut tangenţă cu evenimentele descrise vor putea posta istoriile familiilor lor însoţite de poze şi înregistrări, documente şi mărturii.

Comentarii