Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

18 Feb. 2020 / 13:21

PAS, PPDA solicită anularea rezultatelor concursului pentru funcţia de director al Consiliului de administrare al ANRE

Membrii comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, deputatul PAS Dumitru Alaiba şi deputata PPDA Stela Macari solicită anularea rezultatelor concursului pentru funcţia de director al Consiliu de administrare al ANRE, pe motiv că evaluarea candidaţilor a fost făcută în mod netransparent.

„Un concurs public nu înseamnă doar un interviu transmis online, înseamnă cap - coadă public, vizibil şi credibil. Pentru că ANRE, ca instituţie îşi bazează autoritatea pe încrederea cetăţenilor. Această instituţie trebuie să activeze în interesul cetăţeanului şi atunci esenţială este o angajare absolut publică şi transparentă”, a declarat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Totodată, membrii comisiei au solicitat relansarea concursului pentru funcţia de director al consiliului de administrare al ANRE.

„Evaluarea candidaţilor s-a petrecut într-un mod absolut netransparent. La finalizarea acestui concurs, punctajul cumulativ nu a fost calculat în prezenţa tuturor membrilor comisiei, fişele de evaluare prin care membrii comisiei au atribuit acest punctaj de evaluare fiind colectate şi despre rezultatul cumulativ final am fost anunţaţi abia astăzi în cadrul şedinţei comisiei. Am solicitat anularea rezultatelor concursului pe motiv că a fost încălcat caracterul public al acestora şi am cerut relansarea concursului”, a declarat membra comisiei parlamentare, deputata Platformei Demnitate şi Adevăr, Stela Macari.

Contactat de Moldova 1, preşedintele comisiei Economie, Buget şi Finanţe a declarat că procedura de selectare a candidatului s-a desfăşurat conform regulamentului. Potrivit lui Vladimir Golovatiuc, candidatura urmează să fie propusă plenului Parlamentului pentru aprobare.

„La proba interviul, care s-a desfăşurat public, au fost admişi candidaţii care au acumulat cele mai multe puncte la etapele anterioare. Toate procedurile au fost transparente, iar membrii comisiei nu au avut propuneri sau nelămuriri atunci. La şedinţa de astăzi, comisia a aprobat punctajul şi a pregătit proiectul de decizie care va fi examinat de către plenul Parlamentului”, a declarat preşedintele comisiei economie, buget şi finanţe, Vladimir Golovatiuc.

Amintim că, pe data de 12 februarie a avut loc evaluarea celor doi candidaţi înscrişi în concurs. Pe 14 februarie pe site-ul Parlamentului a fost publicat un comunicat de presă prin care Legislativul informa că Violina Şpac este candidatul selectat de Comisia economie, buget şi finanţe la funcţia de Director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Candidatura sa urmează a fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare.
 

Comentarii