Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

03 Dec. 2019 / 18:59

PAS propune legalizarea activităţii şi regimului fiscal de achiziţie a produselor vegetale

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi de colectare a nucilor, legumelor şi altor produse agricole să fie asigurate în mod obligatoriu prin sistemul de asigurări sociale şi sistemul de asigurări medicale. Asta prevede o iniţiativă legislativă propusă de deputaţii din fracţiunea PAS, prin care se urmăreşte legalizarea comerţului cu nuci şi alte produsele agricole, efectuat de către persoanele fizice, relatează Mesager.

Deputatul PAS Vladimir Bolea, care a prezentat proiectul în cadrul unei conferinţe de presă, afirmă că acesta a fost inclus în politica fiscală pentru 2020 a Guvernului Sandu, fiind păstrat şi de către noua guvernare.

„Unul, iniţiativa legislativă vine să legalizeze activitatea şi regimul fiscal în domeniul achiziţiilor legumelor, horticultura nucilor şi altor produse vegetale. În al doilea rând, se simplifică procedura de achiziţie de la populaţie a producţiei agricole din horticultură şi fitotehnie şi a obiectelor regnului vegetal”, a spus Vladimir Bolea, deputat PAS.

Proiectul prevede că se va institui un regim fiscal pentru persoanele fizice care colectează produse agricole şi legume în scopul comercializării ulterioare a acestora către agenţii economici, valoarea de comercializare a cărora nu va depăşi suma de 1,2 milioane de lei pe parcursul anului.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Importul de hrişcă va fi reluat în iulie

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 09:04

Importul de hrişcă va fi reluat în iulie

Vezi arhiva