Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

04 Iul. 2020 / 18:38

PAS propune schimbarea preşedintelui Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) nu-l vrea pe prim-ministrul Ion Chicu în fruntea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a adresat un proiect de lege în acest sens Biroului Permanent al Parlamentului. Pe de altă parte, consilierul premierului Vitalie Dragancea spune că în componenţa comisiei se regăsesc experţi din diverse domenii, iar hotărârile abrobate reflectă în mod prioritar recomandările lor, relatează Mesager.

 „Mai multe state, inclusiv din Uniunea Europeană au mers pe ideea că criza pandemică trebuie să fie gestionată de către specialişti, oameni cu autoritate în domeniu şi rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt convins că printr-o astfel de abordare se va asigura o mai bună gestionare a efectelor crizei sanitare", se menţionează în mesajul lui Sergiu Litvinenco.

Pe de altă parte, Vitalie Dragancea, consilier al prim-ministrului, spune că din componenţa comisiei fac parte mai mulţi epidemiologi, iar deciziile care se iau au la bază anume opiniile lor.

„Dacă partidul politic PAS a decis să înainteze un proiect de lege, nimeni nu îi poate împedica. Este activitate legală şi asta este misiunea deputaţilor. Deja cum o să se reuşească să se convingă reciproc, ce argumente vor prezenta vom vedea toţi împreună. Am auzit multe comentarii legate de gestionarea crizei economice şi am auzit multe opinii ale oamenilor care treabă nu au cu epidemia. Între timp puteţi observa că ceea ce criticau la noi a apărut în toate statele vecine, acea transmitere comunitatară. Nu trebuie politizată epidemia, dar trebuie să ne unim în depăşirea crizei epidemiologice”, a menţionat Vitalie Dragancea.

 

Comentarii