Ştiri

Sursa imaginii: Privesc.eu:captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

18 Ian. 2020 / 16:03

PAS vine cu acuzaţii la adresa Guvernului

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) acuză Guvernul că se bagă în buzunarul administraţiilor locale. Potrivit PAS, Executivul a luat economiile autorităţilor publice locale destinate finanţării educaţiei şi a cheltuielilor capitale, fără a le consulta în privinţa redistribuirii resurselor. În replică, reprezentanţii Guvernului susţin că astfel PAS ar încerca să tragă atenţia opiniei publice, relatează Mesager.

„În absenţa unui mecanism eficient de bugetare multianuală, autorităţile publice locale fac economii din transferurile cu destinaţie specială pentru realizarea unor proiecte mai mari în localităţi în anul următor. Decizia de a nu pune la dispoziţia autorităţilor publice locale economiile făcute în anul precedent, conform practicii obişnuite, privează autorităţile publice locale de posibilitatea implementării proiectelor de importanţă majoră pentru cetăţeni”, a declarat Natalia Gavriliţă, fosta ministră a Finanţelor.

De altă parte, consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, susţine că deputaţii PAS au avut posibilitatea să vină cu propuneri legislative atunci când iniţiativa a fost discutată în Parlament şi consideră că astfel reprezentanţii formaţiunii ar încerca să atragă atenţia opiniei publice.

„Ştiţi care este procedura de promovare a bugetului. Se discută în Parlament, în comisii articole absolut de fiecare capitol de cheltuieli. Deci dacă deputaţii într-adevăr îşi dau interesul, ei pot în cadrul acelor discuţii, în cadrul acelor comisii să ridice toate întrebările. Ceea ce fac dânşii astăzi este o încercare de a capta atenţia publicului, nimic mai mult”, a precizat consilierul prim-ministrului.

PAS cere Guvernului descentralizarea financiară, publicarea datelor pe localităţi cu privire la economiile APL pe 31 decembrie 2019 şi informarea cu privire la deciziile de a nu pune la dispoziţia autorităţilor publice locale în anul 2020 a economilor făcute în 2019.

Comentarii