Ştiri

Sursa imaginii: Oficial.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

11 Apr. 2019 / 18:00

Pavel Filip: PDM este împotriva alegerilor anticipate

Alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit şi categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii parlamentare a democraţilor în Parlament, Pavel Filip, într-un interviu acordat unui portal de ştiri. Pavel Filip susţine că din punctul de vedere al Partidului Democrat, o coaliţie trebuie creată pornind de la nevoile oamenilor, nu de la poziţionările partidelor sau de la funcţii în stat, relatează Mesager.

Pavel Filip susţine că actualele discuţii şi poziţionări de pe scena politică sunt oarecum fireşti, însă prelungirea lor inutilă,  poate costa ţara. El spune că Partidul Democrat s-a pronunţat şi se pronunţă contra anticipatelor, fiindcă un asemenea scenariu e distructiv pentru economie, pentru continuitatea proiectelor sociale şi pentru stabilitatea generală a ţării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea măsurilor sociale aşteptate de întreaga societate şi ar descuraja mediul de afaceri şi investiţiile, afirmă Filip.

„Partidul Democrat s-a pronunţat şi se pronunţă contra anticipatelor, fiindcă aşa un scenariu e rău pentru Moldova. E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a ţării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute şi aşteptate la nivelul societăţii, ar descuraja mediul de afaceri şi investiţiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, a spus Pavel Filip.  

Din punctul de vedere al democraţilor, o coaliţie trebuie creată pornind de la nevoile oamenilor, nu de la poziţionările partidelor sau de la funcţii în stat. Pavel Filip susţine că cea mai bună e coaliţia care va rezolva problemele oamenilor, fără scandal, fără orgolii şi fără agende ascunse. In opinia sa, e important să se găsească punctele comune pentru oameni şi să se îngheţe cele care pot genera divergenţe.

„Cea mai bună e coaliţia care va rezolva problemele oamenilor, fără scandal, fără orgolii şi fără agende ascunse. E important să se găsească punctele comune pentru oameni şi să se îngheţe punctele care pot genera divergenţe. Aşa vedem noi crearea unei coaliţii, drept un mijloc pentru îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut cetăţenilor”, a spus preşedintele fracţiunii PDM, Pavel Filip.

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Filip susţine că acestea ar trebui să se desfăşoare aşa cum au votat cetăţenii ţării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleşi 61 de deputaţi, nu 101. Aproximativ două treimi din alegători s-au pronunţat la referendum pentru reducerea numărului de parlamentari.

Comentarii