Ştiri

Sursa imaginii: privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

14 Mar. 2019 / 12:33

PDM a adresat o nouă invitaţie la dialog Blocului ACUM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) invită din nou la dialog Blocul ACUM. Despre aceasta a menţionat vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, după şedinţa de astăzi a Consiliului Executiv al partidului. Reprezentanţii Blocului ACUM au precizat însă că nu vor participa la discuţii cu PDM.

„Am decis să facem o nouă invitaţie la dialog colegilor din Blocul ACUM, pe care îi aşteptăm să discutăm în zilele următoare pentru a găsi soluţii pentru ţară. Dacă această invitaţie nu va fi acceptată nici de această dată, atunci cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare Consiliul executiv al PDM se va întruni din nou şi vom decide care sunt următoarele acţiuni”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu a menţionat că PDM este dispus să ofere chiar şi conducerea viitorului Guvern.

„Dacă liderii Blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este flexibilă şi are în prim-plan interesul cetăţeanului. Şi chiar dacă PDM are mai multe mandate în Parlament decât Blocul ACUM, noi am fi fost dispuşi să oferim Blocului ACUM sau să le facem unele oferte care presupun un rol important în tot ceea ce înseamnă guvernare. Cu alte cuvinte, le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru. În toată lumea politica înseamnă dialog şi comunicare. Noi regretăm că cei din Blocul ACUM s-au grăbit să respingă invitaţia noastră”, a precizat Andrian Candu.

La scurt timp, Blocul ACUM a venit cu o reacţie în acest sens pe o reţea de socializare.

„Rămânem fermi în poziţia noastră. Echipa Blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputaţii responsabili să le voteze în primele şedinţe ale Parlamentului. Valorile şi principiile fundamentale nu se negociază”, menţionează Blocul ACUM.

Contactat telefonic, copreşedintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi că poziţia anunţată anterior rămâne neschimbată şi refuză orice negociere de coalizare în viitorul Parlament.

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, a spus pentru Radio Moldova Actualităţi că Blocul ACUM nu va accepta nici o propunere de coaliţie şi nu va negocia principiile şi valorile statului.

Amintim că anterior liderii Blocului ACUM au menţionat, într-o conferinţă de presă, că nu vor face coaliţie cu niciun partid ajuns în Parlament. Totodată, înainte de alegerile parlamentare, candidaţii de pe lista naţională şi din circumscripţiile uninominale ai Blocului ACUM au semnat, în cadrul unui eveniment public, un angajament faţă de cetăţeni, în care au promis că nu vor face alianţă cu nici o formaţiune politică, ajunsă în Parlament.  

Comentarii