Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

10 Aug. 2020 / 12:55

PDM invită la discuţii PSRM, PAS şi Platforma DA

Partidul Democrat din Moldova (PDM) invită la dialog Partidul Socialiştilor (PSRM), Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Platforma DA, pentru a pune în discuţie şi a găsi soluţii la cele mai stringente probleme ale oamenilor. Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing.

„Agenda de discuţii pe care o propunem este cea care preocupă nu doar PDM, dar şi PAS, Platforma DA şi PSRM. Cel mai important e că sunt teme care preocupă cetăţenii”, a menţionat Pavel Filip.

Potrivit liderului PDM, unul dintre subiecte propuse pentru discuţie este situaţia din agricultură provocată de secetă. Alte chestiuni ţin de asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte, dar şi de pandemia COVID-19.

„Activitatea mediului de afaceri, anul şcolar, redeschiderea grădiniţelor - e important să vedem ce viziune are fiecare partid la aceste subiecte şi să ne unim eforturile în acţiuni comune. Cred că e bine să le discutăm şi să nu aşteptăm până începe noua sesiune a Parlamentului”, a specificat liderul PDM.

Ca urmare a propunerii liderului PDM de a iniţia un dialog cu mai multe partide parlamentare pe mai multe teme de actualitate, inclusiv despre situaţia complicată în agricultură şi măsurile de combatere a pandemiei COVID-19, „PSRM anunţă că este de acord să existe această discuţie”.

În cadrul aceluiaşi briefing, Pavel Filip a precizat că PDM nu va participa în nici un caz la un dialog cu grupările Şor şi Candu.

În replică, grupul parlamentar „Pro Moldova” a criticat declaraţiile liderului PDM, relatează Mesager. Potrivit Pro Moldova, „PDM îşi declină astfel responsabilitatea pentru actul guvernării, deşi este responsabil, alături de PSRM şi Igor Dodon, de gestionarea proastă a crizei pandemice, economice şi sociale”.

„În speranţa de a se spăla pe mâini de mizeria pe care o fac în ţară, liderul democraţilor, Pavel Filip, încearcă să pună într-o oala clasa politică. Mai mult, acesta nu acceptă să vorbească cu jumătate dintre deputaţii alături de care a obţinut mandat în Parlament, crezând că cineva va risca să lucreze cu el şi conjuncturiştii lui, care au închinat PDM socialiştilor, trădând alegătorii democraţi. Conjuncturiştii simt furia poporului şi mizează pe o nouă curăţare, de data aceasta pe spatele PAS şi Platforma DA”, se arată într-un comunicat al Pro Moldova.

Comentarii