Ştiri

Sursa imaginii: ipn

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

26 Mar. 2020 / 19:45

Peter Michalko: După această criză, necesitatea reformelor va fi şi mai stringentă

După ce pandemia va fi învinsă, necesitatea reformelor pentru Moldova va fi una şi mai stringentă pentru ca să-şi revină mai rapid din punct de vedere economic şi social. Acesta este mesajul şefului delegaţiei Uniunii Europene, Peter Michalko într-un interviu acordat agenţiei IPN. Ambasadorul a declarat că în aceste timpuri mai complicate, Uniunea Europeană comunică în mod intens şi cu autorităţile Republicii Moldova, cu toţi partenerii, relatează Mesager.

Michalko şi-a expimat totodată susţinearea pentru societatea civilă dar şi pentru toţi cei care înceracă să se ajute reciproc în aceste vremuri complicate.

„Este important acum ca societăţile să fie concentrate asupra prevenirii virusului, ceea ce este clar după ce o să trecem de această perioadă complicată o să fie reînoită viaţa economică şi o să continue toate aceste activităţi legate de comerţul reciproc, cu cooperarea economică, vor continua cu investiţii pentru că asta este important şi pentru cei angajaţi”, a declarat Peter Michalko.

Acesta a mai spus că pentru UE este important şi necesar ca regulile, care ţin de siguranţă şi sănătate, să fie respectate.

Comentarii